Известие

Collapse
No announcement yet.

ел стъкла

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• ел стъкла

здравейте колеги. Имам 164 ТС от 1/2 год. и съм много доволен , преди това бях голфаджия 2 после 3 и т.н. Ел. стъклата ми вървят бавно и на сваляне и на вдигане това нормално ли е? Смазах централните водачи и жилата и нищо . Другия въпрос ми е за ръчната спирачка - на две жила ли е или едно че не ми държи задно дясно колело

Мойте стъкла също вървяха бавно,особено зимата, а лятото се ядваше някак си.Но открих причината,толкова ми е износен механизма ,че той се усуква и затяга. Има положение в което се вдига за 3 сек., а се смъква за 15 и обратното.Затова направих компромис и съм го регулирал така на кантар да затяга ,че времето за смъкване и вдигане да е почти еднакво.
    А за жилата те са 2 ама, едното е дълго 15см а другото сигурно 3 метра. И следователно, жилото за лявото колело е едно цяло с това на дясното.Но бъди спокоен тъй като спирачните ти апарати за "Гирлинг" и са същите като на голф2,3, ауди А4,А6,А8 и много други, тай че страшно няма каквото и да е ще си намериш всичко за тях.
    Alfa164 T.S 148++ HP
    Alfa156 T.S 144 - коня, ама на хартия.

Comment

ел. стъкла въпрос???

а има ли някакъв ефтин вариант /смяна на водачите /или нещо подобно - те за да се износват сигурно са пластмасови ???

Comment

Ами и аз си мислих за това,ама нямам време да си ремонтирам механизма.Той сега доста по-бързо върви от преди.
        Alfa164 T.S 148++ HP

Comment

ел. стъкла въпрос???

добре ще пробвам няколко вариянта когато утре вечер съм на работа и ще пиша /трябва да има решение - побългаряване /

Comment

Я преди да побългаряваш разглоби вратата и дай директно от акумулатора ток на моторчето да видиш как слиза и се качва.
            Alfa Romeo 166 2.0 V6Turbo
            Opel Astra J
            ex:
            Alfa Romeo 164 2.5TD
            Alfa Romeo 166 2.0 Т.S. CF3 LPG
            Alfa Romeo 164 2.0T.S.

Comment

пробвах с кабели директно от акомулатора и нищо /пак си вървят бавно/ после се опитах да регулирам стъклото и горе долу се получи но нещо заяжда по средата на вдигане и пускане и не мога да разбера от к-во /смазах с грес механизма и кво ли още не и неще/

Comment

хм

може би са за смяна вече механизмите ...
                Алфа Ромео 147 2.0 Selespeed НА ЧАСТИ 2 БРОЯ
                АЛФА РОМЕО 156 1.6 Т.С. НА ЧАСТИ
                АЛФА РОМЕО 147 1.6 Т.С.ЕКО НА ЧАСТИ
                eX Alfa Romeo 164 Super 2.5 TDi , 155 2.0 , 75 2.0

Comment

Първоначално публикувано от iv4oto_77@abv.bg
                  пробвах с кабели директно от акомулатора и нищо /пак си вървят бавно/ после се опитах да регулирам стъклото и горе долу се получи но нещо заяжда по средата на вдигане и пускане и не мога да разбера от к-во /смазах с грес механизма и кво ли още не и неще/
                  Е в такъв случай водачите на стъклото задържат.
                  Opel Astra J
                  ex:
                  Alfa Romeo 164 2.5TD
                  Alfa Romeo 164 2.0T.S.

Comment

времето се оправи стъклата също май има още живот в тях но са поизносени щом има проблем при по студено време

Comment

Първоначално публикувано от iv4oto_77@abv.bg
                      времето се оправи стъклата също май има още живот в тях но са поизносени щом има проблем при по студено време
                      Както вече казах,проблема ти е в лоши връзки на буксите и отечки.И при мен зимно време и при дъжд се движат бавно,но не ми се занимава да ти правя.
                      Opel Astra J
                      ex:
                      Alfa Romeo 164 2.5TD
                      Alfa Romeo 164 2.0T.S.

Comment

на мен преди време ми се прецака зъбното колОло в механизма за повдигане и като поразглобих малко , видях че се е изронило ама яко, отидох в една морга и взех за 40лв. целия механизам, обаче от старата 164 (87-91г.) и се оказа че нейния механизъм е по бърз от този на 164Super и сега дясното предно стъкло се дига като на Фиат по бързо :P
                        Alfa Romeo 164 Super T.SPARK

Comment

Според мене не е по-бързо това на старата, просто си взел по-здрав механизъм.
                          Мойте са доста бавни ,но не е причината ниско напрежение.
                          Alfa164 T.S 148++ HP

Comment

малко да посъбодя тази тема,че нещо тук нищо не разбирам от тези обяснения които сте дали.Та проблема е същия особенно предните 2 стъкла напрао 5 мин се вдигат каква може да е причината и къде са буксите на моторчето да дам директно ток да видя дали ше е по добре чв сега напрао не се използват много са бавни,дайте някакъв съвет

Comment

Първоначално публикувано от Alecks Покажи съобщение
                              малко да посъбодя тази тема,че нещо тук нищо не разбирам от тези обяснения които сте дали.Та проблема е същия особенно предните 2 стъкла напрао 5 мин се вдигат каква може да е причината и къде са буксите на моторчето да дам директно ток да видя дали ше е по добре чв сега напрао не се използват много са бавни,дайте някакъв съвет
                              Мисля, че ако им дадеш 220 волта напрао че излетат.
                              Alfa Romeo 164 Super 2.0TS

Comment

Working...
                              X